Diabetiker på nettet


 

 

Home
Up

 

Diabetiker på nettet?     Vet du ikke hvor du skal gå?    Her er hjelp til deg!

Mailing grupper

Insulin Pumpers er en mailing liste som er lukket for utenforstående for å ikke spre følsomme opplysninger. Her kan man få svar på nær sagt alt om insulinpumper. Det er over hundre ivrige pumpebrukere som villig svarer på spørsmål. Melder man seg på vil man ofte få over 50 e-mail om dagen og man blir er nødt til å skrive noen linjer om seg selv for å bli medlem. Man kan også få tilsendt en digest versjon om man ikke ønsker å få så mange e-mails. Vi kan anbefale denne mailgruppen på det varmeste. Man finner beskrivelse om mailgruppen og mye info på  http://www.bizsystems.com/Diabetes .
 
Diabetic er den eldste, største og mest aktive online gruppen som er relatert til Diabetes. Det er ca. 1000 medlemmer og over 100 e-mail hver dag.
Du kan bli medlem ved å skrive til listserv@Lehigh.EDU med følgende innhold i e-mailen:
subscribe diabetic fornavn etternavn . (Altså kke noe i subject-linjen, bare i innholdet av selve e-mail teksten)

Du melder deg ut ved å skrive:
unsubscribe diabetic

Best of Diabetic er kanskje en bedre løsning. Her er et utvalg av bare de anntatt mest interessante mailene i ovenstående gruppe.
Disse kan du motta ved å skrive til best-of-diabetic-request@scifi.squawk.com
subscribe
Eller om du heller ønsker en "digest" versjon (10-20 mailer sendt som en pakke en gang i mellom), skriv til: best-of-diabetic-request@scifi.squawk.com
subscribe
Man melder seg tilsvarende ut med å skrive "unsubscribe" til samme adresse.
 

Misc.health.diabetes er den nyhetsgruppen de fleste nybegynnere finner. Denne ble startet i 1993 og er den mest aktive diabetes nyhetsgruppen. FAQ'en til denne gruppen er verd å besøke.
 

Flere mailgrupper og lignende finner du henvisninger til på Rick Mendosas hjemmeside.

Viktige Linker

Rick Mendosa er en fyr som har lagt ut nesten alt om diabetes relatert stoff på nettet. Her finner du de fleste interessante linker med god forklaring til hver enkelt. Siden er delt i 8 undersider for hvert enkelt område innen diabetes ressurser på internet.

Diabetes Mall er en meget flott og veldesignet webside. Du kan lære å telle karbohydrater som kanskje er mer vanlig i statene enn i Europa. Du finner tabeller og beregningmåter for antall enheter insulin pr. gram karbohydrat osv. Lær bl.a 450 regelen og andre formler. Det er nesten så det tar pusten fra en normann som ikke er vane med slike kompliserte utregninger. Men du finner også mange andre interessante ting. Se bl.a deres HOT TIPS. Men ønsker du å prøve Humalog i din insulinpumpe er denne artikkelen meget bra What You Need To Know On A Pump av John Walsh, P.A., C.D.E., og Ruth Roberts, M.A. Her blir du kjent med 1800 regelen og også hvordan man kan justere basaldosen ved å stå over visse måltider. De to forfatterne er gift og den ene har Diabetes. De har også skrevet en artikkel om bruk av humalog ved hjelp av injeksjoner Tips On Humalog® . Disse to forfatterne har også skrevet en kjent bok som heter Stop The Rollercoaster. Boken fås kjøpt på Diabetes Mall. Vi nevner også at du kan teste deg selv hvor godt du er regulert med denne morsomme testen.
 
American Diabetes Assosiation er den amerikanske diabetesforbundets navn (ADA) og her er deres offisielle websider. Her finner du enormt mye diabetes stoff. Deres sider med linker er satt sammen av Rick Mendosa.

Diabetes Monitor har enormt mye interessant. Her finner du også linker til en mengde andre sider. Deres liste over 4 stjerners websider er et fint utgangspunkt.

Pumpe relaterte Linker:

Insulin Pumpers er allerede nevnt. Denne siden bør alle insulinpumpebrukere gjøre seg kjent med. Her finner du også mange henvisninger til andre pumperelaterte websider på nettet.

Unique Insulin Pump Accessories Dette er en side med en katalog over tilgjengelige tilleggsutstyr til pumpe. Her finner du alle tenkelige og utenkelige hjelpemidler for pumpebrukere. Spenner, klips, belter, lommer, spesial pysjamaser og en masse annet. Om ikke du ønsker å kjøpe noe her, kan du iallefall få en masse gode ideer.
 
Skin Care Products for Pumpers heter en artikkel som beskriver hvordan man fjerner tape og unngår hudirritasjoner.

Infusion Site Do's And Don'ts beskriver alle de praktiske detaljene med skifte av infusjons set og tips angående pumpebruk. Pumpebrukerens 10 bud.

Insulin Pump Overview gir en god oversikt over fordeler og ulemper med insulinpumpe. En side du absolutt bør besøke om du vurderer å gå over til insulinpumpe. Du finner også flere linker her.

Diabetes Monitor har også en artikkel om insulinpumper. Her finner du også litt om Humalog brukt i pumper.

What You Need To Know On A Pump av John Walsh, P.A., C.D.E., og Ruth Roberts, M.A. er en artikkel som absolutt bør leses om man vurderer å gå over til humalog i pumpe.

 
Insulin Pump Frequently Asked Questions er litt gammel. sist oppdatert 1995. Her finner du mange spørsmål og svar angående insulinpumper. Du finner også en sammenligning mellom MiniMed pumpen og Disetronic pumpen.

Vår venn operasangeren John Neal har noen fine sider om diabetes.

Skandinaviske Websider

Om du ikke er så glad i å lese engelsk så finns det noen meget bra websider på svensk som heter DIABETESFORUM. Her finner du også mange artikler og informasjon.   (Det er problemer med denne for tiden)

På svensk finner du også Svensk Förening för Diabetologi.

Fra griser til Biotech er en historie om hvordan humalog ble til. Her kan du lese mere om hvordan Humalog ble testet og tatt fram. (Det er problemer med denne for tiden)

Diabetes mellitus i allmennpraksis er en norsk side med endel vitenskaplig informasjon om diabetes bl.a. senkomplikasjoner og forhindring av disse.

Diabeta Norge er den norske representanten for Disetronic Insulin Pumper. Firmaet ledes av Knut Sperre som selv er pumpebruker.

Norges Diabetes Forbund har etterhvert fått opp noen brukbare sider.

Mandal og omegn diabetesforening  har faktisk en egen webside. Her kan du lese om aktivitetene i Vest Agder.
 
Den danske Diabetes forening har ikke noen overbevisende sider, men de er i allefall på nettet.

Det Svenska Diabetesforbundet har også flere fine sider. Ta også en titt i deres gjestebok.

 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no