Menigheten Drammen


 

 

Home
Up

 

Gammeldags vekkelse i Menigheten Drammen

Det har ikke gått mange sekunder ut i sangen før broder Arne reiser seg i åndens kraft og danser rundt mens han klapper i hendene.
”Før var jeg bundet, ja, jeg var helt stiv” sier Arne da jeg snakker med ham like etter møtet.
”Nå reiser jeg meg som et vitnesbyrd for makter og myndigheter.”

Det er et voldsomt liv i salen og alle synger med.
Jerusalem, med perleporter klare.

Det svinger virkelig godt. Inntrykkene er mange og det er tydelig at ingen holder følelsene tilbake i Menigheten Drammen.

Det mest utrolige er den eldre gitaristen som spiller elgitar i det lille koret. Hans høyre hånd går som en hjulvisp mens den venstre vandrer opp og ned gripebrettet på gitaren. Etter selv å ha spilt gitar i mange år blir jeg nå bare sittende å måpe. Med et ubeskrivelig utseende og et blikk som lyser av energi tryller han fram toner som jeg ikke har hørt siden jeg var på mitt første og eneste Åge-møte i 1978.

Damene i koret synger av full hals mens de rekker hendene i været i lovsang til Jesus.

”Jeg ble frelst i mars, men er nå døpt i både vann og ånd”, sier en yngre mann mens han pent spør om han kan synge en sang.
”Før spilte jeg piggtråd musikk i et Heavy Metal band, men nå har jeg laget en sang om Jesus”.
Den nyfrelste broderen synger sin sang mens forsamlingen lytter til den selvkomponerte teksten.


”Herlig” roper Bjørn Larsen og muntrer opp de nye på veien.
”Vi har en til her, Robert, kom fram” sier Bjørn.
Robert er en ung gutt som nettopp har kommet med i møtene. Han forteller meg at han er lutheraner. og har lest mye teologi. Men nå er det helt nye toner fra Robert. Det bare to måneder siden han kom til menigheten. Han er nettopp blitt døpt og er nå på alle møter. Robert forteller at han syns det er synd at det ikke er møte igjen før på onsdag. Han er helt hektet på disse møtene. Bjørn drar i trekkspillet og synger av full hals.
Skriftenes Jesus kom inn i mitt hjerte. Skriftenes Jesus i ordet befalte. La deg begrave med rikelig vann. Begraves i dråper det går ikke an.


Det er denne åpenheten og dette storsinnet som vi er mest imponert over. Her er man ikke ute etter å finne feil. De nyfrelste blir nærmest båret fram av godhet og kjærlighet. Men det er ikke bare de nyfrelste som blir godt tatt imot. Vi fra Fredrikstad får utallige klemmer fra både brødre og søstere.

Bjørn og Arne forteller at de startet møtene sommeren 1987. Vi var på Vekkelsessenteret i Fredrikstad. Dere hadde møter på speiderhuset der og vi ble så inspirert at vi startet opp med møter i Drammen. Det var nok ikke så mange som så noen framtid i disse møtene med disse gamle Maran Ata vennene i den første tiden. Men Gud ville det tydeligvis annerledes. Nå kommer ungdommer også til møtene.

Jeg legger merke til en ung jente nede i salen. Hun smiler fra øre til øre. Det er tydelig at hun er med på noe ekstraordinært. Alle som er i lokalet føler det samme. Disse møtene på Steinberg er noe helt utenom det vanlige. For noen dager siden hadde jeg pratet med en evangelist fra en annen sammenheng. Han fortalte meg at han reiser til Drammen for å få inspirasjon og oppmuntring. Noen kjører over 10 mil hver vei opp til tre ganger i uka for å oppleve disse møtene. I dag er det 60-70 mennesker i salen. Noen har kommet helt fra Sørlandet denne kvelden.

En middelaldrende dame er rørt til tårer. Hun har kreft og ingen regnet for et år siden at hun fortsatt skulle være med i møtene. Selv er hun mest opptatt av familien sin. De er enda ikke frelst, men de har nå kommet på møtene, eller var det bursdagen hennes de hadde vært på? Man skiller visst ikke på bursdager og møter i Drammen. Det er full fest i lokalet uansett.

Han er med han er med hvilken trøst.
Den liflige sangen lyder i lokalet. Selv sitter jeg på første rad og prøver å notere ned noen av inntrykkene fra dette møtet. Men dette er ikke lett å notere noe som helst i dette spetakkelet. Gulvet hopper opp og ned av de veldige bevegelsene i møtet. Selv metallstengene på tvers i taket svinger nå i takt med musikken. Han er med for han har oss gjenløst. Gitaristen er nå inne i en veldig gitarsolo av det virkelig gamle slaget. Halleluja-ropene runger mens søstrene svinger seg i dansen. De fleste tror vel jeg noterer til prekenen, men på Steinberg er det egentlig unødvendig å ha notater i det hele tatt. Åpner man munnen så blir man løftet fram av denne positive forsamlingen.

”Folk er så redd for djevelen i disse dager. Men jeg frykter ikke djevelen, jeg frykter Gud. Djevelen mistet tennene på golgata.” sier Bjørn. ”Du mister den religiøse fasaden om du kommer inn på disse møtene”.

Noen innviklede teologiske utlegninger får man ikke servert i Menigheten Drammen. Her er det bare det gamle og enkle vitnesbyrdet om Jesus som gjelder. Og disse enkle, liflige og uhøytidlige tonene samler folk.

I ettermøtet strømmer folk fram med alle slags behov. Og at bønnen virker er det ingen som tviler på i denne forsamlingen. Vennene har nemlig opplevd mange overnaturlige ting etter de har bedt troens bønn. Jesus er sannelig i går og i dag den samme. Det tales i tunger, danses, jubles og synges høyt i ettermøtet.

De fem søstrene på kjøkkenet vandrer ut og inn mens de koker kaffe og forbereder bespisning av de tilreisende. Når Svein Åge reiser seg for å ta bilde av dem smiler de ekstra, holder rundt hverandre, og gynger fram og tilbake i takt med musikken. Nok en jubelkveld er over.
Kan det komme noe godt i fra Steinberg?
Kom og se!
 

 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no