Ekstrem Kristendom


 

 

Home
Menigheten Drammen
Maran Ata rap
Allright i Harlem
Yes Lord i Bedford
På tur i London
Pinsevenner i Italia
Dandora slummen

 

Tittelen "Ekstrem kristendom" er nok noe misvisende. Dette omhandler ikke ting som jeg opplever som ekstremt på noen måte. Tvert imot så har jeg prøvd å samle noen interessante historier, bilder og videoklipp fra møter som mange vil oppleve som uvante og kanskje også skremmende. Vi kommer veldig lett inn i tradisjoner, men andre steder i verden har man helt andre måter å tilbe Gud på.

Noen linker har ikke fungert en periode, dette er forhåpentligvis fikset nå.

Shiloh Dalston

Her er et videoklipp fra Shiloh i London. Pastor Hector forkynner om de tre som ble kastet i ildovnen. Pass på, dette er sterke saker. For noen år siden dukket plutselig Stevie Wonder også opp på en gudstjeneste en søndag formiddag i denne lille menigheten i London.
Sang fra Shiloh.
Sang fra Bedford.

 

 

Maran Ata rap

Dansk Maran Ata rap med trekkspill må kunne betegnes som en meget spesiell stilart. Som du ser av klippet så mangler det ikke på innlevelse og frimodighet.

Det ble et kjempefint møte der i annen etasje i et bolighus i sentrum av millionbyen Madras. De fleste på dette møtet kom fra katolske menigheter, men nå var de frigjorte og priste Gud på en mektig måte. De ba og sang meget heftig. Selv syntes jeg musikken minnet nesten om rap-musikk, så derfor fikk den plass her.

 

Allright i Harlem

Jeg satt ned på benken og følte meg fattig. Plutselig ble jeg omfavnet av to store armer. Den høye broderen hadde kommet bort til meg. Jeg klemt rundt ham og gråt. Han trøstet meg:
"Its gonna be allright...allright..eeh....allright...."
 

Yes Lord

De sang Yes Lord, Yes Lord om og om igjen mens de hoppet og danset. Flere danset så de nærmest besvimte, de måtte bæres ut. Det var nesten umulig å ikke bli revet med i de heftige rytmene. Den unge jenta ved siden av meg var overhode ikke vant til slike møter, hun hadde bare vært på noen gudstjenester i statskirken hjemme.

 

Pinsevenner i Italia

Vi tenkte at på dette stedet sitter det sikkert bare 2-3 eldre søstere fra en vekkelse som aldri har vært her. En hører jo ikke akkurat ofte om italienske pinsevenner hjemme. Vel, vi sto tidlig opp søndag morgen og fant vår vei gjennom smug og under jernbanen før vi fant lokalet.

 

 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no