Dandora slummen


 

 

Home
Up

 

 


I Nairobi i Kenya er det mange slumområder. Et av de nyere slumområdene heter Dandora. Dandora er delt inn i flere avdelinger hvor folk bor under for oss uverdige forhold. Vi ankom Dandora med bil en søndag kveld mens mørket senket seg over det kriminelle området.

 

Dandora1.jpg (22958 bytes) Denne menigheten ligger i utkanten av Dandora slummen. Slumområdet vokser stadig ettersom nye mennesker flytter inn til storbyen. Få har jobb så det er stor fattigdom. Men heller ikke her er det gratis tomter. Modermenigheten Embakasi hadde greid å samle inn 2000 kr for kjøp av denne tomten.
Mens vi koser oss i våre flotte kirker samles de fattige i Dandora i dette møtelokalet. Taket er det eneste som er i orden. Vegger mangler i kirken. Men likevel samles vennene til møte her. Dandora2.jpg (24691 bytes)
Dandora3.jpg (28810 bytes) Pga tyveri så tar man med seg stolene hjem etter møtene. Pastor Solomon Mwalili står her inne i det tomme lokalet.
Som du ser så er det stor aktivitet i den lille menigheten. De er nå 30-40 medlemmer, men potensialet er meget større i dette folkerike området. Dandora6.jpg (49422 bytes)
Dandora7.jpg (31561 bytes) Pastoren Michael i Dandora kom løpende til møtelokalet da han hadde fått beskjed om at vi var kommet. Vi forsto at han har hatt en strevsom jobb som pastor i denne menigheten. Han er fattig selv om han har en dress. Pastorene er alltid godt kledd i Kenya.
Gatebarnsenteret i Embakasi. Denne bygningen er reist med støtte av NORAD. Til venstre ser du noe av kirken. Dandora menigheten er en utpost av Embakasimenigheten. Embakasi8.jpg (32717 bytes)
Embakasislum9.jpg (37236 bytes) Samsom Kisemei er masai. Han bor like utenfor Embakasi når han er i Nairobi. Her er det søppel og kloakk lik de fleste steder i denne storbyen
 
 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no