Midtsommer Lenninge


 

 

Home
Up

 

Lenninge Herrgård ligger bare noen kilometer syd for Bolnäs sentrum. De siste 20 år har Sion Söräng forsamlingen hatt sin "midtsommar konference" på dette stedet. De siste 2 år har det sett mørkt ut for dette arrangementet, men med nye eiere så klarte man likevel å få stevnet gjennomført. Været var bra og det var mange smil å se over hele plassen.
Møteteltet så ikke så flott ut fra utsiden men innvending var det fullt av mennesker som kom fra hele Skandinavia for å være med på disse møtene.
På kveldsmøtene var det over 200 mennesker tilstede. Det var første gangen vi var på dette stedet og vi var derfor overrasket over at det var så mange på disse møtene i Hälsingland.
Vi var heldige og fikk bo i den ene etasjen i dette flotte huset. Her bodde vi som "grever".
Det ble også tid til en tur i skog og mark. Dette var en gammel sti som jeg fant.
Mellom møtene på lørdag så var det dåp. Det var to damer som skulle døpe seg denne dagen.
Mange samlet seg på den lille stranden. Dette var et fint sted å ha dåp på.
Kjell Broberg har holdt på med møter i veldig mange år. Men han har ikke mistet gnisten. Både under dåpen og ellers i møtene fikk vi med egne øyne se den tjeneste og oppgave som Kjell Broberg har for menigheten og for Herren. Før han ble kristen både drakk og festet han, men nå vitner han om det nye livet som Gud har gitt ham.
Och medan de färdades vägen fram, kommo de till ett vatten. Då sade hovmannen: "Se, här finnes vatten. Vad hindrar att jag döpes?"
Filippus sade till honom: "Om du tro av hela ditt hjärta, så kan det ske. Han svarade och sade: "Jag tror att Jesus Kristus är Guds Son."
Och han lät vagnen stanna; och de stego båda ned i vattnet, Filippus och hovmannen, och han döpte honom.
Ap.gj. 8:36-38
Fredag formiddag var det friluftsmøte i Bolnäs sentrum. Fra en scene på torvet sang og vitnet vennene om sin frelse og sitt liv med Herren.
Donald Bergagård er et kjent navn for mange. Det var tydelig at denne mannen trivdes best i friluft blant mennesker som ikke var troende og som hadde behov av frelse. Med sitt enkle vitnesbyrd og sin enkle sang nådde Donald mange hjerter denne formiddagen.

Donald Bergagård er en gammel kjenning av Kjell Broberg. "Många pastorer har under tidens lopp tappat gnistan", fortalte Donald senere på møtet, "Men Kjell er en av dom som fortsatt brenner 100% for Herren."

Donald fortalte om pinsevennenes 100 års jubileum og om hvordan man med skuespill på TV viste for både kongen og det svenske folk hva som skjedde i 1907. Men Donald ønsket heller at både kongen og det svenske folket skulle oppleve den virkelige pinseopplevelsen med tungetale og profetier. Men det som for mange var virkelighet tidligere er nå blitt tradisjoner og skuespill. Det var tydelig at Donald trivdes godt i disse frie og enkle møtene.
Mange stanset opp får å høre sang og vitnesbyrd på friluftsmøtet.
Og i teltet på Lenninge fortsatte møtene hver kveld. Den siste kvelden telte vi ikke mindre enn 5 trekkspill og 2 feler på den lille plattformen. Likevel ble det ikke kaos i lydbildet, det låt faktisk ganske godt når vennene sang og spilte de enkle sangene.
   
 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no