Glimt fra Praha


 

 

Home
Up

 

Karlsbroen fra det 1300-tallet er en av de største severdighetene i Praha. Den er 500 m lang, har 16 buespenn, gotiske tårn ved brohodene og er smykket med barokk skulptur.
Det er alltid mye folk og mye underholdning på den gamle broa som går over elven Vltava.
Fra broa ser vi en av kanalene som minner svært om Venezia. Praha er en veldig flott by med mange severdigheter.
I den jødiske ghettoen i Praha har jødene gått igjennom ubeskrivelige lidelser i løpet av årene. Idag fungerer området som et slags museum. Det er flere synagoger i dette lille området.
Den gamle kirkegården var et meget spesielt sted.
Her var gravene omtrent oppå hverandre. Det rådet en meget spesiell stemning på dette stedet.
Statuen av reformatoren Johan Hus står midt på det gamle torget. Johan Hus kom fra enkle kår og etter sine studier i Praha begynte han å refse det katolske pavedømmet for umoral og det utsvevende liv som mange levde. Han ble en stor folkepredikant og mange tjekkere fulgte ham. Inspirert av den engelske reformatoren Wiclif så talte Hus mot både avlat og pavedømmets frafall. Han kalte sågar paven for Antikrist. Snart ble han anklaget for kjetteri og brent på bålet mens han nektet å oppgi sin tro.
Mating av duer hører også med til en sightseeing tur.
På torget står også dette eldgamle astronomiske uret fra 1400-tallet. Hver time så lukkes de små lukene opp og apostlene og andre skulpturer kommer ut en etter en.
   
 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no