Kerala i India


 

 

Home
Up

 

Kerala2.JPG (35283 bytes) Det var nesten som å være i et slags eventyrland da vi kjørte midt i de enorme teplantasjene i delstaten Kerala i India. Dette området lå mange hundre meter over havet og var meget fruktbart. I bibelen så står det at Dronningen av Saba hadde med seg sadeltre fra Ofir til Kong Salomo. Vitenskapsmenn mener at Ofir var byen Puhar som ligger ved kysten i denne delstaten.
200 kr i måneden var månedslønnen for kvinnene som plukket te ble vi fortalt. Dette var allikevel mer enn det mange i byene tjener. Etter at jeg hadde tatt dette bildet av denne kvinnen sa hun: "De kommer og tar bilder av oss, men vi ser ingen bilder". Men nå er i allefall denne kvinnen kommet på internett. Kerala1.JPG (36907 bytes)
Kerala3.JPG (20985 bytes) Det var ikke særlig trygt å kjøre på de svingete veiene i disse fjellene. Her er en ulykke som skjedde med bussen som kjørte foran oss. Heldigvis skar den innover da den nesten mistet forhjulet.
Det fortelles at apostelen Thomas dro til India i det første århundre. Flere kirkefedre bekrefter at Thomas dro hit. De mener også at det var til Kerala han kom først og startet menigheter her. Vi fant mye kristen virksomhet i dette området. Her er et katolsk kloster. Kerala4.JPG (19418 bytes)
Kerala5.JPG (15758 bytes) Her er vi midt i en teplantasje på en åpen plass. Her var det ikke plass til alle i menighetslokalet så det ble arrangert et friluftsmøte i nattemørket. Dette møtet gjorde sterkt inntrykk på oss.
 
 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no