Det gamle Korint


 

 

Home
Up

 

 

Besøk til det gamle Korint i Hellas.
 

Vi valgte å kjøre tog fra Aten for å spare tid, trodde vi. Det viste seg at toget ikke var elektrisk, men var drevet av et smalsporet disel-lokomotiv. Jeg tror ikke farten oversteg 30 km/t.
Men til slutt kom vi til korinterkanalen og da var vi glad for at ikke det gikk fortere. Her var det rikelig med tid til å skarpstille linsene. Korinterkanalen var påtenkt allerede på Aleksander den stores tid, men det gikk mange år før den ble en realitet. Den er et mesterverk. Kanalen forbinder Egeerhavet med Middelhavet. Det var mange myter om alle de forferdelige ting som skulle skje når disse to havene skulle forenes. Men det gikk altså bra.
Forskjellen på Doriske, Joniske og Korintiske søyler lærte jeg om på barneskolen, men her fikk jeg se eksemplene i praksis
På toppen av fjellet Akrokorint, som reiser seg imponerende over byen, lå det berømte Afroditetempelet. Her var det til tider over tusen prostituerte i tempelet som øvde sin utukt til gudinnens ære.
Et nærmere bildet av tempelet i det gamle Korint.
Min kone og sønn lurer her på om de har funnet prekestolen til Paulus. Paulus besøkte byen i år 53 e.Kr. Korint ble en problem-menighet for Paulus. Byen var velkjent for sin umoral på Paulus sin tid. "Å leve på korintisk vis" var datidens uttrykk for et usømmelig liv.
Ja, slik så det kanskje ut i byen for 2000 år siden. Etter å ha besøkt Korint, leser jeg Paulus brev til korinterne på en litt annen måte. Det er spesielt fint å få se stedene man leser om, og kjenne byenes historie.
 
 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no