Min venn Arly


 

 

Home
Up

 

Denne webside handler ikke om meg eller mine reiser. Derimot handler den om min venn Arly som egentlig er en beskjeden gutt. Siden vi sammen dro til Kenya i 1992 har ikke Arly vært den samme. Misjon er noe som preger hans sinn og vesen. Menigheten vår driver et misjonsarbeid som heter I.R.R. Mission og det er i denne misjonen Arly har engasjert seg.
Selvportrett.JPG (39105 bytes) Arly_tar_bilde_av_gutt.jpg (18975 bytes)
Arly er en ivrig hobbyfotograf som liker seg best når han har svart/hvit film i kameraet. Da han skulle reise til Kenya måtte alt utstyret være med. Jeg tror det var minst 25 kg han dro på. De sorte lurte felt på hva det var han rigget opp, men de var tålmodige og lot seg avfotografere.
Daniel_Ogada.JPG (46449 bytes)Etter min oppfattning er dette et av de flotteste bildene Arly har tatt. I menigheten i Gribe der mange fattige er samlet er det en mektig atmosfære. Mens lederen Daniel Masaga preker koker det i salen. De har ingen instrumenter når de synger, men likevel lyder sangen slik at den kan høres flere kilometer unna. De som har vært på møtene i "Ogada Church" glemmer det aldri. Selv den dag idag får jeg gåsehud bare jeg tenker på den mektige stemningen i dette lokalet.
Den gang Daniel var ung var det ingen kristne i området. Da var området preget av mye kriminalitet. Men idag er det Guds Ord som råder i det lille samfunnet på grensen til Tanzania. De afrikanske brødrene forkynner et frigjørende budskap. Daniel_Ogada_2.JPG (24563 bytes)
Gutt_og_ku.JPG (25280 bytes) Dette bildet skulle man nesten tro var manipulert eller konstruert, men desverre slik er virkeligheten i Giribe. Barn og kuer drikker av samme vann.
Et fotoblad i Norge trykket opp dette bildet på en helside. Sykler er et fint hjelpemiddel for evangelistene til å komme rundt på de dårlige veiene. Joseph_Sykkel.JPG (32695 bytes)
Begravelse_Frelse.JPG (39857 bytes) Kvinner søker forbønn. Mange kvinner har det vanskelig i Kenya. Enkene har det ofte spesielt vanskelig på grunn av den lokale kulturen. Jeg vet at Arly brenner for å gjøre noe for for disse kvinner.
Den hytta med jordgulv og gresstak var ikke stort større enn det du ser på bildet. Gleden over å gi en slik fattig familie en seng og et pledd slik at de slipper å sove på jordgulvet overgår alt. Familie_med_seng.jpg (22093 bytes)
Barn_Brannskade.JPG (24017 bytes) De innfødte har startet en klinikk i Giribe. Her er en gutt som har vært uheldig og fått kokende vann over seg.

Det blir lett infeksjoner i slike sår, men på klinikken kan denne gutten få hjelp.

Når Arly er i Kenya er han ofte på klinikken. Ikke bare for å ta bilder, men for å hjelpe til. Han har også vært med på å skaffe utstyr fra Norge. Sist jeg var i Kenya kjørte Arly rundt hele natten og hentet folk til klinikken i Giribe. Bare den natten reddet flere livet ved at de fikk hjelp og motgift for bl.a. slangebitt.

Det er vanskelig å finne noe negativt å si om Arly. Aldri blir han sur eller sinna og aldri er han selvopptatt. Det eneste må være at han aldri blir fornøyd med sine bilder. Arly er nemlig en perfeksjonist. Men han har et hjerte av gull og gjør alt for å hjelpe sine venner i Giribe.

Vil du følge Arlys eksempel?
Støtt misjonen!

Arly_og_skjerm.JPG (22729 bytes)
 
 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no