Rundt Gardasjøen


 

 

Home
Up

 

Gardasjøen er egentlig et nydelig sted å være på sommeren. Langs sjøen ligger mange gamle byer. Lise_ved_garda.JPG (23595 bytes)
garda.jpg (100174 bytes) Dette bildet er tatt ved den gamle byen Lazise ved Gardasjøen. Jeg var heldig og fikk knipset disse roerne mens de passerte under sola.
Ikke langt fra gardasjøen ligger millionbyen Milano. Her ligger den gale Domen som er en meget stor katedral i Gotisk stil. Og som du kan se så var temperaturen denne kvelden 32'C. Milano_dome.jpg (34039 bytes)
Se_der_milano.jpg (45012 bytes) Det er kjekt å ha med seg mor som kan fortelle litt om de tingene vi ser.
Men guttene var mer opptatt av å se hjemmebanen til AC Milan og Inter Milan, og da var det kjekt å ha på seg "Ronaldo drakt". Sansiro.jpg (27915 bytes)
Bergamo_bane.JPG (49530 bytes) Bergamo er en artig gammel by. Her er banen som fører opp til den gamle bydelen.
solur1.jpg (25015 bytes) solur2.JPG (8653 bytes)

I Bergamo var et gammelt solur som ikke bare viste klokkeslett. Måned og dato kunne man også lese av her. Øverst var skiven med Helios guden avbildet. Den ga et lysskjær ned på den lange skalaen på bakken.

alpene_vei.jpg (47357 bytes) Men til slutt blir man lei av alle disse byene og da er det deilig å kjøre en tur rundt i alpene. Her var vi godt over 2000 moh.
Det var bare sandveier og enkelte steder var det litt skummelt å kjøre. Vi var glad vi ikke hadde campingvogn. Men utsikten kunne vi ikke klage på. alpene_vei_ned.jpg (46908 bytes)
Melon_spising.jpg (41073 bytes) Prisene på vannmelon er endel lavere i Italia enn i Norge. Italienerne på nabobordet var mest opptatt av vår yngste datter.

"Bella, bella.........bella bambino......", sa de hele tiden.

Denne sjøen er egentlig demmet opp. Den ligger rett vest for Gardasjøen. Sj_i_fjella.jpg (26459 bytes)
i_sj.jpg (26859 bytes) Idrosjøen er en av de andre sjøene i Nord Italia. Denne sjøen er et godt alternativ til Gardasjøen for de som tenker på å dra sydover. Her er det litt mer fredelig enn rundt den meget besøkte Gardasjøen.
 
 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no