Pinsevenner i Italia


 

 

Home
Up

 

I Naxos var det mange katolske kirker, men bare en evangelisk (ikke-katolsk) menighet. Dette var pinsemenigheten, Assembles of God. Vi tenkte at på dette stedet sitter det sikkert bare 2-3 eldre søstere fra en vekkelse som aldri har vært her. En hører jo ikke akkurat ofte om italienske pinsevenner hjemme. Vel, vi sto tidlig opp søndag morgen og fant vår vei gjennom smug og under jernbanen før vi fant lokalet. Vi ble overrasket over alle menneskene som strømmet til lokalet denne morgenen.
Pinsevennene på Sicilia er nok mer konservative enn det vi finner hjemme. Her hadde alle hvit sja over hodet når man ba. Dessuten så satt alle kvinnene på venstre side i menigheten, mens mennene satt til høyre. Slik var det også i norske frimenigheter for 100 år siden
Sangen og musikken var enkel. Man spilte en enkel gitar ved siden av orgelet. Men alle sang med og priste Herren.
Predikanten forkynte på italiensk, men ved hjelp av en innfødt som nå bodde i USA fikk vi oversatt det viktigste.
I nesten hver eneste av de små landsbyene på Sicilia så er det en pinsemenighet. Menighetene er ikke store, men de er mange. De har også sine problemer å slite med i dette katolske landet. Men nå er det ikke så stor forfølgelse lenger og mange ungdommer fra katolske miljøer kommer til møtene og opplever frelsen. Det var veldig mye ungdom på møtene. Vi fikk også vite at Sicilianerne ikke var veldig flinke til å gi i kollekten. Om dette skyldes fattigdom vet vi ikke, men de hadde visstnok problemer med å få lønnet pastorene sine i disse små menighetene.
"Amerikaneren" var oppvokst i menigheten på stedet. Nå hadde han vært heldig å fått kjøpt seg et hus som han brukte som feriebolig. Her viser han fram sin eiendom og vi ble også buden på lunsj på skikkelig italiensk vis.
Kona var også italiener og de hadde mange trær i hagen. Et av trærne var et fikentre som vi kjenner fra bibelen.
Fersk fiken smakte meget godt. Dette var en helt ny opplevelse.
 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no