Utrolige Venezia


 

 

Home
Up

 

Allerede fra parkeringshuset utenfor byen fikk vi en flott utsikt utover denne gamle og helt unike byen ved Adriaterhavet. Det finnes ikke biler eller busser i Venezia, all transport foregår på kanalene.

Byen har over 15 000 hus og disse er fordelt på ikke mindre enn 117 små øyer.

Det er over 400 broer som bringer oss over de 150 kanalene som går igjennom byen.

Alt er dyrt i Venezia og for å spare litt penger valgte vi å gå hele veien til Markusplassen. Dermed fikk vi se mye av dagliglivet i den relativt store byen. Veien var godt skiltet.

Det er mange kunstnere og håndverkere som arbeider og selger sine saker i byen. Idag bor det ca 100.000 innbyggere i byen. Det er under halvparten av det antallet som det var under storhetstiden.
Mange butikker var overfylte med masker og utstyr i alle slags priser og utførelser. En gang i året så er det "karneval i Venedig". Festen varer i 10 dager og avsluttes askeonsdag. Vi har aldri vært i Venezia under karnevalet, men det er nok en meget spesiell opplevelse.
Om man leier en gondol får man en flott tur gjennom smale kanaler og man får da sett steder som ellers ikke er tilgjenglige. Men en trekvarters tur med gondol er ikke billig. Vil man spare penger kan man heller ta en traghetti, en gondol som stakes over Canal Grande med ca 10 personer som står oppreist.
Dette bildet er tatt fra Rialto broen som går over Canal Grande. Allerede på 1100-takket bygde man her en bro av treværk. Dette ble finansiert av en broavgift. Dagens stenbro er fra 1591.
Denne kunsteren har bodd i Venezia i mange år. Han har utarbeidet en helt spesiell teknikk med kullstifter hvor han tegner motiver fra Venezia i et forrykende tempo. Tegning av kompliserte søyler og buer gjorde han ferdig på få sekunder.

Bilde som min datter holder fram var litt mislykket, så det fikk hun gratis.

Her et nærbilde av noen av hans verker.
   
Sentrum av Venezia er Markusplassen. Dette er en av verdens flotteste plasser.  Selv keiser Napoleon kalte plassen "den mest storslåtte i hele verden" da han kom inn  Her er det like mye folk som det er duer. Og duemating hører selvfølgelig med til byturen også her.
Markuskirken ble grunnlagt i 832 for å romme levningene til evangelisten Markus som ble smuglet ut fra Alexandria. Dagens byzantiske kirke er virkelig verd et besøk.
 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no