Romantiske Verona


 

 

Home
Up

 

Der er ei verden utenfor Veronas murer
Bortsett fra skjærsild, pinsel og helvete
Forvist herfra er jeg forvist fra verden
Og forvisning fra verden er døden.

Shakespeare "Romeo og Julie"

 

I år 49 f.Kr. ble byen Verona innlemmet i romerriket. I tillegg til de mange gamle romerske severdighetene så finner man utallige kirker og kapeller i denne byen.

Man finner mange artige innslag i bybildet.
Under denne lille broen så henger det et ribben av en dinosaurus. Oppe i fjellene ved Gardasjøen kan man faktisk finne fotspor fra dinosauruser.
Slik sto hun, Julie i Shakespeares roman fra 1595. Det er uenighet om hvorvidt historien om Romeo og Julie baserer seg på en sann historie. Uansett dramaet har gjort Verona enda mer berømt og tusenvis av turister kommer til denne smale gården for å besøke "Julies hus"
Tusenvis av kjærlighetsbrev er nå klistret på alle vegger i den trange inngangen inn til gårdsplassen. Her er det mange bønner og dikt fra mange som kjenner seg igjen i tragedien om den forbudte kjærligheten mellom Romeo og Julie.
Den gamle romerske arenaen fra år 100 e.Kr er i utrolig god stand. Med sine 74 romanske buer i to stokkverk så er det bare Colosseum i ROm som er større. Men Colosseum er jo mer eller mindre ødelagt. På sommeren arrangeres operaforestillinger her sent på kvelden.

Vi bråbestemte oss for å bli med på kveldens operaforestilling, Aida. Det var mange tusen mennesker samlet, likevel så var det ingen mikrofoner eller høytalere. Disse operasangerne fylte hele arenaen med sine voldsomme røster.

Det var ikke lett å følge med i handlingen, men likevel så var dette en fantastisk opplevelse.

   
 

 

 Websidene ble sist oppdatert den 25/03/09.
Ansvarlig for webdesign og innhold Erik Wold. Kontakt meg på e-mail: ew@ew.nu

Hvordan blir jeg en kristen?     www.eyewitness.no